De populaire badplaats Fethiye ligt aan de zuidwestkust van Turkije, tussen Marmaris en Antalya in. Dankzij de combinatie van de lange stranden, de azuurblauwe zee, de pittoreske dorpjes en het groene, bergachtige achterland, is deze plaats werkelijk een juweeltje. Door de mix van winkeltjes, een eeuwenoude cultuur en tal van uitgaansgelegenheden is Fethiye het ideale vakantieoord voor jong en oud.

Twee gedeeltes

Fethiye is opgedeeld in twee delen. Dit zijn de oorspronkelijke, oude stad en de nieuwe wijk Calis. In de oorspronkelijke stad is de typisch Turkse sfeer goed bewaard gebleven. Maak hier een wandeling door de kleine straatjes met bazaars en Turkse theehuizen.

Moderne wijk

De moderne wijk Calis ligt 5 kilometer van het centrum af en heeft een prachtig strand. Langs het strand is een boulevard van ruim 2 kilometer met tal van restaurants, barretjes, winkels en hotels. Maak hier een avondwandeling en bezoek daarna een van de restaurants of barretjes.

Voor natuur- en cultuurliefhebbers

Vanwege de prachtige natuur, is Fethiye zeer geliefd onder natuurliefhebbers. Je kunt hier wandelen, fietsen en paardrijden. Verder komen cultuurliefhebbers hier ook aan hun trekken. In de omgeving van Fethiye zijn veel bezienswaardigheden en ruines te bewonderen. Zo heeft deze plaats veel bezienswaardigheden uit het Lycische en Turkse verleden.

Oud amfitheater

Het amfitheater is een absolute mustsee. Dit oude bouwwerk bood ooit plaats aan 5000 mensen. In de Byzantijnse tijd werd het als theater en arena gebruikt. Het is nog altijd niet duidelijk uit welke tijd dit theater stamt. Er zijn wetenschappers die beweren dat het ten tijde van Alexander de Grote is gebouwd. Andere archeologen denken weer aan de tweede eeuw voor Christus.

De oude stad Kayakoy

Ten zuiden van Fethiye zijn de overblijfselen van een eeuwenoud kasteel te zien. Er wordt verteld dat dit kasteel tot de ridderorde van St. John behoorde. Of maak een uitstapje naar de oude stad Kayakoy en bewonder hier de restanten.

De kloof van Saklikent

Een andere aanrader is Saklikent. Deze verborgen kloof ligt op 50 kilometer afstand van Fethiye. De klif heeft een diepte van 300 meter en een lengte van 18 kilometer. Rondom en in de kloof vind je verkoeling. Het water dat er naar beneden stroomt is slechts een paar graden boven nul. Maak na je bezoek aan de kloof ook eens een wandeling door het nabijgelegen Milli Park.

Graftombes

Breng ook een bezoekje aan de graftombes uit de vierde eeuw voor Christus. Deze tombes zijn uitgegraven in de rotsen van de bergen. De tombe van Amintas is het bekends en het meest indrukwekkend.

De Turkse blue lagoon

Een andere aanrader is het strand van Oludeniz. Dit strand staat ook wel bekend als de Turkse blue lagoon. Volgens veel mensen, is dit strand een paradijs op aarde. Oludeniz heeft een azuurblauwe lagune, een prachtige hagelwit strand en indrukwekkende groene bergen.

Ook voor duikers

Ook duikers komen aan hun trekken in Fethiye. Het is namelijk een zeer goede locatie om te duiken. Tijdens een duik kom je hier prachtige kleurrijke vissen, eeuwenoude ruines en schaaldieren tegen. Als je geluk hebt, kun je zelfs dolfijnen zien.