De populaire badplaats Antalya, wordt ook wel de parel van de Turkse Riviera genoemd. Dit is niet zo vreemd, want deze grote stad, in het zuidwesten van Turkije is ook werkelijk een parel. Antalya ligt op een prachtige locatie; aan de Middellandse Zee en aan de voet van het imposante Taurusgebergte.

Het oude stadsdeel

Antalya heeft meer dan elfduizend inwoners en heeft een rijk verleden. Hierdoor is het een van de meest belangrijke steden van Turkije. Het is een stad vol met contrasten. Er is hier dan ook veel te zien. Zo is het zeker de moeite waard om een wandeling te maken door het oude stadsdeel, Kaleici. Geniet hier van het prachtige uitzicht over de haven, loop langs de vele bootjes en wandel dan naar het oude centrum, waar je door smalle steegjes en langs oude houten huizen loopt. Toe aan wat verkoeling? Strijk dan neer op een terrasje voor een lekker verkoelend drankje.

Het groene hart van de stad

Direct naast de haven, bij het oude centrum ligt het Karaalioglu Park, ligt het groene hart van de stad. In de zomer vind je hier veel verkoeling en kun je je hier zeer goed vertoeven. Je kunt hier lekker relaxen en genieten van het mooie uitzicht op zee.

Verschillende shoppingmalls

Antalya is ook een waar paradijs voor shoppingliefhebbers. Je vindt hier meerdere grote shoppingmalls, zoals TerraCity en MarkAntalya. Hier zijn grote en bekende winkels gevestigd, als Max Mara, Mango, H&M, Guess, Pull and Bear, Zara en Gap. Verder kun je in het centrum van de stad ook goed winkelen. Hier zijn diverse grote winkelketens en boetiekjes te vinden.

Ontdek het bruisende uitgaansleven

's Avonds verandert de stad in een levendig uitgaanscentrum. Er zijn hier tal van bars, discotheken en cafes te vinden. Neem een taxi of dolmus naar het centrum en ontdek het bruisende uitgaansleven.

De Poort van Hadrianus

In de tweede eeuw werd de Poort van Hadrianus gebouwd, als eerbetoon aan de Romeinse keizer Hadrianus, die Antalya rond het jaar 130 bezocht. De poort bestaat uit drie triomfbogen met Korinthische zuilen die gemaakt zijn van wit marmer. Het is zeker een aanrader om deze poort te bezichtigen.

De watervallen Duden

De watervallen van Duden zijn een andere mustsee. Deze liggen net buiten de stad, in de omgeving van Lara. Je kunt hier prachtige kiekjes schieten van het water dat meters naar beneden klettert. Maak hier ook een wandeling waarbij je langs de achterzijde van de waterval loopt. Hier ligt een grot.

Het strand van Konyaalti

Het strand van Konyaalti is volgens veel mensen het mooiste strand van de regio. Geniet hier van een relaxte dag aan zee. Neem een duik in het heldere water, maak een boottochtje of bestel een lekkere lunch in een van de vele restaurants.

De ruines bij Perge

Op ruim vijftien kilometer van Antalya, bij Perge, zijn indrukwekkende ruines te zien. Je kunt hier opgravingen bewonderen van een tempel, een gymnasia en een theater.

Het Antalya Museum

Ook al bezoek je niet zo graag een musea, toch is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Antalya Museum. Dit museum ligt op ongeveer 2,5 kilometer van het centrum. Je kunt je hier ruim een uur vermaken. Bezichtig hier de indrukwekkende collectie met natuurhistorische opgravingen, standbeelden, archeologische vondsten en iconen uit kerken. Vooral de standbeelden zijn erg indrukwekkend. Deze beelden zijn afkomstig uit verschillende periodes, waaronder de Romeinse en Griekse tijd.